Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
woensdag 27 november 2019

stof en glitter

Zo daar zijn we weer, t heeft een tijdje geduurd, want als gepensioneerde heb ik, natuurlijk, nooit tijd.
Wie ooit de benaming rustpensioen uitvond zat er mijlen ver naast , en dat is leuk 🙂

Overigens, voor ik het vergeet, bedankt voor al jullie reacties op mijn vorige blogs, ik oordeel of veroordeelde die mens niet, het was wat het was .

Sindsdien heb ik ook niet echt stil gezeten .

Had nog enkele dozen uit te pakken, met kerst spullen, nooit echt leuk feitelijk, hoewel eerlijk is eerlijk, ik mijn rouwproces al tijdens de relatie doormaakte, pikte het toch.

We gaan dan ook naar de donkere dagen, nu ja,dat zeggen mensen me toch, en dan denk ik : tja , de meest emotionele dagen als je buiten enkele heel goeie vrienden niemand hebt , maar donker ? meestal zie ik mijn energie rekening stijgen in die periode . Hoewel de led verlichting de nodige opluchting met zich meebrengt en de Kerstman een zak vol lege batterijen naar t containerpark mag brengen voor me. De mens zal zijn arre slee mogen vol laden vrees ik.

En daar zit je dan met je hoofd in die grote dozen .. en komt tot de conclusie .. . wat een hoop troep !
Nu ja, troep is er over, maar wat doet een mens alleen met zo'n 100 kerstballen die je door de jaren heen bij elkaar sprokkelde , we willen allemaal wel eens een nieuw kleedje of een nieuwe jas, dus die kerstboom ook , tenminste zo redeneerden we .. wat leuk was, toen, maar nu zat ik hier met een ganse hoop ballen , kerstballen, voor de duidelijkheid: kerstballen!

En kijk joepie ! wat ben ik weer slim geweest ! afgelopen weekend met een vriendin naar een Kado beurs geweest en wat koop je dan : een plankje met de nodige dennenappeltjes en vier kaarsjes op , ach niet eens tien euro denk je , en aanstaande zondag begint de Advent. Als wicca doe ik niet mee aan kerkelijke nonsens ! oh nee !! euh behalve in deze tijd en behalve met Pasen en behalve als het dus in mijn kraam te pas komt . Zelfkennis denk ik dan .. dus kocht ik dat oooooooooooooooooooh zo originele leuke plankje .. en haalde zo'n origineel leuk plankje uit een doos ... wat groter en toegegeven andere samenstelling ..

Hm twee keer advent vieren is nogal idioot .. vooral waar moet ik al die spullen zetten, ik decoreer zo graag maar hier is geen plaats om extra wandtafels te zetten, trouwens ook eerlijk, dat heb ik wel een beetje gehad . nog wat dieper in die doos duiken en ja hoor !! ! ik heb zelfs een heuse kerstkrans ! geen plankje ! een krans ! dit begint er hier over te gaan, was mijn eerste idee, schaam je je niet , mijn tweede idee, ben je gelijk gek?.... nee hoor , was mijn derde !

Dus aan de koffie maar !
ff uitrusten .. aan een tafel vol vervlogen kerstmijmeringen die zich getransformeerd hadden in kerst stof, losgekomen glitters, vishaakjes die dus feitelijk dienen om kerstballen op te hangen in die mooie namaak boom (t beste excuus dat ik ooit kon bedenken : we gaan geen levende bomen dood doen voor drie weken, not done !! in realiteit : rot naalden die op de grond vallen en mijn hond en kat vreten die op , en ik ga de dierenarts rijk maken en ik ben dat beu .. was eerder de harde waarheid, maar t was een mooi excuus en dat is het nog)

En daar zit je dan .. vies stoffig kerstgezind, en tranen die je weg slikt. 't had mooi kunnen zijn, en t is het niet mogen worden, en nee niet mijn schuld , niet zijn schuld maar de schuld van een hoop geestelijke aandoeningen die hem transformeerde in de man die ik niet meer herkende en die zijn ongecontroleerde agressie spuide . Ik hoop dat hij iemand vind met die dagen zodat hij niet alleen zit.

Hoop ik dat voor mezelf ook vraag ik me ineens af, zou me dat gelukkiger maken? Uiteindelijk heb ik t leuk, maar met twee is leuker zegt dat duiveltje in je linker oor .. ja en dan loopt ie in je weg zegt dat andere duiveltje achteraan in je hersenpan, ah maar zo'n echte gentleman , Schots, Iers .. (tja k heb iets met alles wat een Keltisch verleden meesleurt net als ik) , en terwijl mijn koffie koud werd droomde ik weg ...

.....een cottage, zo cosy , barre sneeuwbui buiten , een knetterend haardvuur , en daar gaat de deur open, de sneeuw waait binnen, die mooie Kelt komt binnen met zijn armen vol houtblokken , een stralende glimlach op zijn Sean Connery achtige snoet , en hij roept blij en vrolijk : look my dear ! let's have a warm and cosy evening !!! straal straal ! en ik denk : oh plezant he ! mijne vloer nat, slijkvoeten binnen, en er kruipen spinnen op dat hout, zucht !! .. "

En daarna dronk ik mijn koud geworden koffie, zette de radio wat luider en zocht via internet iemand die gratis kerstballonnetjes wilde en een adventkrans ... en s avonds stond daar geen Kelt aan mijn deur maar een vrolijke mama met een zoontje van een jaar of 6 , die zei : mooi he, nu gaan er wel kerstballetjes in de boom hangen he !

t is meer waard dan duizend Schotten , duizend Ieren, of miljoenen op je bank ..

die ogen van die mama , die ogen van dat zoontje en die lach op hun gezicht ..

t was die avond voor mij Kerst.


geplaatst door margotje - 348 keer gelezen

beoordeeld 3/5 (4 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.be