Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
maandag 18 november 2019

Zoals beloofd, het vervolg ..

 

Daar ging de deur open ... een heer alleen .. keek rond .. en aangezien er buiten mezelf nog maar één echtpaar zat, was het niet echt een moeilijke zoektocht voor hem .

"Hello , dag , hoe gaat het ? makkelijk gevonden ?" de normale plichtplegingen, die we allemaal spuien op zo'n moment, net alsof het in een boekje met reglementen staat.

Niet onlogisch per slot van rekening, je kan moeilijk tegen een wildvreemde zeggen : "ah daar sie , de Rik ! kei cool man dat ik je hier tegen kom ! " .. zou nogal belachelijk zijn he, ten eerste , denkelijk noemt hij helemaal niet Rik , kei cool had nog gegaan, t was nu eenmaal niet echt warm buiten, maar doen alsof je hem in jaren niet meer hebt gezien ..

ok ok, t klopt deels want je hebt hem nog nooit gezien , maar euh nee , is not done en veel te familiair en gewoon t plaatje zou niet kloppen.

(Hoewel k moet toegeven , dat met mijn raar gevoel voor humor ik het wel een giller van formaat zou vinden moest iemand dat ooit eens uitproberen 😄 bij deze , zelf ben ik daar precies een beetje een lafaardje in , vandaar mijn betrachting om iemand anders dat te laten avonturen)

Goed, bij deze houden we het maar bij de fictieve naam Rik, t bekt goed en t schrijft snel.

Rik keek naar mij, en naar mijn lege kop koffie en bestelde voor zichzelf een pilsje .. en betaalde dat ook netjes ...

Dus flinke ik, mag ik nog een koffietje van u aub mijnheer? met dubbele melk, dank u, ... tuurlijk mocht dat van de ober, en kreeg ik mijn broodnodige koffie, want ondertussen , om een of andere reden, had ik rillingen over mijn rug lopen .

Was het dat pilsje zo vroeg op de dag ? was het het smakkend geluid dat Rik maakte bij t drinken of was het zijn savoir vivre die in mijn ogen op niet veel trok maar bon, elk vogeltje zingt zoals hij gebekt is , ja toch ! en misschien was ie wel zo kort door de bocht omdat ie nerveus was , wat best kan , ja toch !!! of ben ik nu naïef ?

Er hing nu toch al een minuut of drie een complete stilte .. in realiteit zal het een minuut geweest zijn, naar mijn gevoel was het een uur .. maar kon die moeilijk doorbreken want op dat uur dat dus maar enkele minuten waren, heeft ie drie keer op zijn mobiel gekeken..

Hèt onderwerp om dan toch maar zelf een gesprek te beginnen, dacht ik.

"Verwacht je een berichtje ? leg je mobieltje dan misschien best op tafel, stoort me niet hoor"
(goh ik loog dat t gedrukt stond, want dat stoorde me enorm ! maar bon, groot gekomen bij franse nonnetjes, zat je levenslang met die stomme etiquette die je moet volgen tot je er van breekt ! k zeg dit netjes, k had een andere uitdrukking in gedachten toen ik dit schreef maar ok , we houden ons aan de etiquette niet enkel in gezelschap maar ook hier 🙂 )

Het antwoord was na eerst nog ne goeie slok pils met de nodig "smaksmak" erbij als achtergrond muziek , "nieje , k verwacht gien berichtje, moar ik volg facebook he, gij nie dan ? "

Aangezien de vraag van : "een koffietje?" via via gezamenliijke FB vrienden was ontstaan was dat een rare vraag , hoewel nee niet raar als ik aan mijn antwoord denk : "ja ik ben wel te vinden op FB als ik thuis even niet weet wat doen, mijn vriendinnen wonen namelijk niet allemaal dicht in mijn buurt , dus dan is FB echt wel handig , maar euh , eens in gezelschap , thuis of ergens anders, nee, dan volg ik dat niet " ...

een gesmak was t antwoord en de woorden "hej ! nog een pilske ! " tegen de ober .. die van mij direct opslag zou gekregen hebben want die man noemt gegarandeerd niet Hej

enfin, muggenzifterij van mij zekers ?

en daar zit je dan he .. nu ben ik geen opgever .. en heb ik denkelijk bevestigt wat mijn vrienden altijd zeggen : "gij hebt veel te veel geduld met mensen"....

"En , vertel eens Rik , hoe kwam je op het idee om mij te vragen om eens een koffie te gaan drinken ? "

Ik kreeg een heel ludiek antwoord : "k wist toch ni wa doen vandaag" ..

tja je kan dus absoluut hem niet het verwijt maken dat hij niet eerlijk is he !

Ik fier op mezelf dat ik toch zo slim was geweest van zijn profiel te lezen voor ik ja zei op dat koffievoorstel .. Ik zal het hier in kort samenvatten : " gepensioneerd. Burgerlijk ingenieur, hobby's voetbal en wielrennen "

Nu hou ik zelf echt wel van een goede voetbalmatch en t wielrennen is mijn grote passie .. op tv he ! stel jullie niks voor he ! ik ben een sportieve tv kijker 😄

In gedachten dat profiel aan t nagaan en dus maar opnieuw een poging : "en Rik, ook interesse in voetbal ? welke is je favoriet ploeg ? zelf hou ik wel van Brugge en AAGent, en jij ? "

"smak , smak" ... bwah ik ben ni zo veur die voetbal zulle ..

okay .. bye bye poging nummer weet al niet meer hoeveel .. dus nog een povere poging .. want buiten zijne Iphone en zijne smak smak , kwam er niet veel geluid uit de Rikse muur , en eerlijk is eerlijk, geduld is mooi maar ze moeten nu ook niet in overdrive er mee spelen he !

"en op pensioen, Rik, Burgerlijk Ingenieur, ook geen simpele baan gehad he, zult wel blij zijn dat je t nu rustiger aan kan doen" (een zinnetje waar ik van hoopte dat ik zijn beroepstrots zou wakker maken en eindelijk een interessante conversatie t gevolg zou zijn"

antwoord : (en ge moet het niet geloven maar dit was echt zijn antwoord) : "gij geloeft oek alles wa der stoat precies"

Ok ............ ok .............. op de man af .. "Rik waarom wilde jij afspreken met me ? "

antwoord : " joa k wist ni wa doen en k peinsde da ge er beter ging uitzien , ge zijt nogal dik he .................."

en toen heb ik iets gedaan wat ik in mijn ganse leven en dat is toch al 67 jaar nog nooit heb gedaan !

Ben recht gestaan , heb mijn jas aangedaan en gezegd , "zo ik ben er mee weg , amuseer u nog"

Waarop hij zei "o zijdde weg ? woarum? "

en toen vlamde ik het er uit .. kon er echt niet aan doen .. "omdat mijn schildklier zich verontwaardigt voelt dat jij haar trage werking niet op prijs stelt, ze is per slot ook op pensioen"

En ik richting deur .. en toch was mijn dag geslaagd .. de ober , hield de deur open voor me en zei vrij luid, "respect, mevrouw, weinige zouden het zo lang hebben volgehouden"

dus voor de dames die hoopten op een leuke afloop ..

de kelner was leuk ... en ik ben onderweg gestopt en een wandeling gaan maken ..

eens thuis kreeg ik duizend knuffels van mijn hond en mijn kat .. en uiteindelijk ben ik in de lach geschoten ....... en gedacht : "man man man, er loopt toch raar volk op de wereld hoor ! "

en eerlijk : k heb hem geblokkeerd op FB en nee lieve mensen, ik ben niet depri , ik ben weer een ervaring rijker. 

 


geplaatst door margotje - 475 keer gelezen

beoordeeld 3.75/5 (8 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.be