Home
Dating voor actieve 50-plussers
Home Facts & figures Succesverhalen Hoe werkt het?
dinsdag 10 december 2019

December

De donkere dagen , nu ja zo noemen ze die toch , niet ? de donkere dagen voor Kerst.

't Klinkt nogal negatief als je t mij vraagt, zo van : wees even somber dan is Kerst dubbel zo leuk.

Je kan ook zeggen : de gezellige , t is kei vroeg donker, dagen voor de Kerst hetze.

nee , dat klinkt niet .. geef toe, dat klinkt echt niet .

Bijna zes maand single nu ...
doe ik het of zeg ik foert waren mijn gedachten een week geleden .. die boom ...
In plastiek weliswaar , maar toch .. die boom .. doen ? niet doen ? heeft t wel zin ? 'k Decoreer wel graag, maar voor wie ??
Voor woef ? voor poes ? de eerste ligt er niet bepaald wakker van, en de tweede vindt de kerstballen onderaan wel leuk, voor welgeteld tien minuten en daarna wordt mijnheer Kerstboom compleet genegeerd ..

Doen ? niet doen ? wel ? nee? pff belachelijk dat ik daar zo'n dilemma van maak , denk je dan op een bepaald ogenblik en bent de Sint dankbaar voor het uitstel . Want géén boom voor Sinterklaas ..
Dit jaar geen chocola voor iemand op zijn bureau'tje moeten klaar zetten , dit jaar gewoon niks chocola gekocht.
Ben zelf niet zo'n chocolade monster en mijn schoen zetten en er dan voor mezelf een potje ansjovis in stoppen, is compleet belachelijk !

Terwijl ik dit schrijf, begin ik te lachen .. volgend jaar doe ik het !! zet ik mijn schoen en plaats er een potje ansjovis in .. mijn eigen Sinterklaas feest ..

Heb nog gekeken die avond of ik gene zwarte Piet op de kop kon tikken voor de gezelligheid .. maar niks te vinden. Ja in speculaas, maar dat kruimelt zo he

Maar goed, dat uitstel bleef natuurlijk niet duren, de goed Heilig man (goed, ? gaan we nooit te weten komen wat ie uitspookte in zijne tijd maar bon, goed dus) vertrok terug naar t zuiden, zoals zoveel andere gepensioneerden. En daar kwam de vraag weer op ... NEE ! geen boom ! t verdict was gevallen !

Allee , dat denk je toch , want een dag later krijg je te horen dat je toch ff naar t ziekenhuis moet voor een controle .. kom je bij je dok buiten .. stap je naar huis met lood in je schoenen , denkende : dat ook nog , ik heb de pest aan ziekenhuizen ! (nu ja wie niet maar ne mens denkt altijd dat ie uniek is, ik ook en jij ook denkelijk )

en daar staat je autootje ...

bumper kapot ! stootstrip op de grond ... en gelukkig een briefje tussen je ruitenwisser : " Ik ben tegen uw auto gereden want ik wilde parkeren, hier mijn telefoon nummer" .

Vriendelijk, geef toe ! Gelukkig maar !! Wat niet weg neemt dat ik dacht : "idiooooooooooooot leer parkeren !!! " Dàt ook nog !

Mankeerde er nog maar aan ! Geen sint, geen knappe zwarte Piet, maar wel een stomme kliniek, en nu dit ! Mijne bagnolle ! ok ok t is een oud autootje maar t is t mijne ! en t groeit bij mij ook niet aan de bomen (zou ik nu lid worden van een groene partij, met de klacht van : aan de bomen groeit er niks bij mij ? nee , die gaan daar niet echt mee kunnen lachen, trouwens ik ook niet , bedacht ik , flauwe mop ! )

En dan zit je thuis beetje in zak en as .. (heb nog nooit in een zak gezeten maar bon en wat die as erbij komt uitspoken heb ik ook nooit gesnapt maar 't zal wel zo zijn redenen hebben zekers )

En niks lukt je die avond ..

tv is stom, radio is gezeur, hond ligt te snurken, kat slaapt ook ... en toen dacht ik .. "doe niet onnozel, haal die boom" en je sleurt dat ding naar de woonkamer, haalt de doos met kerstballen .. nee is niet nietwaar, je doet die opbergruimte open en je ziet drie dozen kerstballen staan, ja hij kocht nogal eens graag .. en daar kwamen de beelden van toen weer boven .. duw weg weg weg weg ! en zet die boom !

Na de boom de lichtjes .. veel lichtjes, donkere dagen moeten licht geven, zoals glimwormpjes s nachts, overdag zie je die mini monstertjes niet, en dat zou ook geen nut hebben denk ik. Daarna de kerstballen , de slingers, mijn kerst spullen op de kast ! en je staat daar zo'n beetje rond te draaien .. want t voelt niet vertrouwt, niemand die zegt : misschien beter daar, of zal ik ff helpen , of doen we t zo of zo .. , en wat gaan we eten die dagen en en en ....

En dan begint het hersenmolentje te draaien ... toen toen toen, ziekenhuis ziekenhuis, controle controle, auto auto , en voor je t weet .. zit je weer eens te janken, waarna de hond stopt met snurken, de poezen oogjes opengaan en ze allebei tegen je aan komen schurken.

Kon ik t beter hebben ? dit is graag zien .. twee wezentjes die me graag zien .. die niet roepen, niet dreigen, waar ik geen muurtje moet voor bouwen ..

Geen familie, enkele vrienden , maar de meesten wonen heel ver weg , leve t internet, je hebt nu vrienden op duizend kilometer afstand. En Kerst komt er aan ... een lege Kerst, een leeg oudjaar , poes bijt even in je kuit en woef legt zijn hoofd op je knieën .. en je springt recht, zet de radio aan en zegt .. dat is hier een rommeltje he mannekes ! duikt in een doos en haalt er twee kerstsokken uit, eentje voor woef en eentje voor poes .. ophangen die boel .. en volgende week twee kadootjes gaan kopen ... dank u woeffel , dank u poezemie

en de boom ... geeft licht .. en licht geeft kracht

Prettige Advent .. we tellen af .. want de controle viel mee, t bestek van de auto is opgemaakt, en de wind heeft alle verdrietjes weg gewaaid, toch voor even, misschien kom ik ooit ergens wel een laafje tegen....


geplaatst door margotje - 300 keer gelezen

beoordeeld 0/5 (0 Stemmen)

Om te reageren op dit blog moet je lid van 50plusmatch.be zijn!
Schrijf je gratis in!<< Startpagina

Over 50plusmatch - Privacy & cookies - Algemene voorwaarden - Veelgestelde vragen - Herroeping - Contact
Veilig online winkelen met BeCommerce!

Mobiele site
Android app on Google Play iPhone app on iTunes
© 50plusmatch.be