Blogs
Divergent
Mijn geest functioneert op gelijke wijze als die van ieder ander, hoewel mijn denkwijze vaak significant afweek van de conventionele norm. Ik heb me altijd een buitenbeentje gevoeld, een beetje excentriek, wellicht zelfs enigszins geschift. Mijn perceptie van zaken was afwijkend... Hooggevoeligheid was destijds nog geen erkend concept, anders had men mij wellicht als divergent bestempeld.
Met de opkomst van al deze nieuwe terminologie begint mijn bestaan echter steeds normaler aan te voelen. Moeilijke woorden vormden tijdens mijn academische loopbaan geen obstakel; desalniettemin irriteerden ze mij, aangezien geen sterveling ze leek te begrijpen. Wie moesten mijn eloquente uitdrukkingen overtuigen? Enkel diegenen die dezelfde academische discipline volgden, want de leek begreep er niets van. De enige remedie was om ze te vertalen naar begrijpelijke omgangstaal.
Elke donderdag vertaalde ik daarom, samen met de professor en zijn Latijnse gevolg, de ingewikkelde terminologie naar woorden die de patiënt kon begrijpen. Maar laten we eerlijk zijn, hetzelfde geldt voor advocaten en notarissen: zij gebruiken ook complex jargon, en die dure woorden betaal je gewoon.
En het houdt niet op bij de academische wereld. In restaurants gebeurt precies hetzelfde. Je weet wel, precies welke vork en welk mes je moet gebruiken en waar het broodje hoort te liggen, gewoon "hoe het heurt". Maar toch, op zo'n zomerse dag een zak patat met een klodder mayonaise en pindasaus met je vingers verorberen, dat is toch verrukkelijk.
Gelukkig was mijn opvoeding een rijkdom van al deze variaties. Zo, indien nodig en wanneer mijn stemming het toelaat, open ik het juiste laatje in mijn geest.
Dus terwijl ik met een onberispelijke articulatie mijn culinaire voorkeuren uiteenzet, smul ik onbeschaamd van mijn vette hap. Dezelfde veelzijdigheid die mijn intellectuele conversaties voedt, brengt me ook onschatbare vreugde in de eenvoud van het leven. Als dat niet het summum van een goed geleefd leven is, wat dan wel?
Dus ook in de liefde is divergent zijn voor mij een uitdaging maar waarschijnlijk voor mijn toekomstige partner ook, big smile on my face.
Zeg nu zelf het leven is te mooi en te kort om ingewikkeld te doen.
geplaatst door Sailerin - 6 reacties
Te lang verblijven op een datingsite: een balans tussen (wan)hoop en geduld
Het digitale tijdperk heeft de manier waarop we relaties aangaan drastisch veranderd. Datingsites en apps bieden een schijnbaar eindeloze zee van potentiële partners, maar hoe lang moeten we eigenlijk op die ene speciale persoon wachten?
Laten we eens duiken in de wereld van online daten en ontdekken hoe lang het gemiddeld duurt om een serieuze relatie te vinden.
geplaatst door Portland - 3 reacties
Met of zonder foto
Een gedachte om te delen… Het lijkt wel of we allemaal een beetje bang zijn om echt te praten en een persoonlijk bericht te sturen, in plaats van een geautomatiseerd bericht. Het is dan ook begrijpelijk dat je soms weinig of geen reactie krijgt.
Het is belangrijk om jezelf te zijn. Maar een datingsite is ook een beetje zoals een winkel, waar iedereen kleine verhaaltjes en een paar foto’s deelt om te laten zien wie ze zijn. Probeer het gewoon; wat eerst onwennig voelt, gaat uiteindelijk steeds makkelijker.
Wees jezelf en onthoud dat, hoewel niet iedereen in deze wereld gelijke kansen krijgt, jij net zoveel waard bent voor die persoon die jou ziet zoals je bent.
geplaatst door Sailerin - 5 reacties
Gaslighting
Iets minder bekend misschien, maar daarom niet minder schadelijk in een relatie.
Gaslighting is een vorm van psychologische manipulatie die vaak voorkomt in intieme relaties. Het doel van gaslighting is om de ander te laten twijfelen aan zijn of haar eigen waarnemingen, herinneringen en zelfs gezond verstand. Dit kan leiden tot ernstige emotionele en psychologische schade.
geplaatst door Portland - 3 reacties
Leeftijd en je hartje verliezen
Leeftijd, wat een vreemd concept eigenlijk. Het getal dat ons zogenaamd definieert, zegt mij weinig.
Het jonge meisje dat ik ooit was, is nog altijd springlevend in mij.
Soms stel ik mezelf de vraag: hebben jullie dat ook?
Dat wanneer je even stilstaat bij dat getal, je je eigenlijk veel jonger voelt?
Op de meeste dagen, moet ik toegeven, voel ik me veel jonger dan mijn jaren doen vermoeden.Leeftijd is voor mij geen bepalende factor – niet in vriendschappen en zeker niet in relaties.
Ik let er niet bewust op, hoewel ik moet toegeven dat het op een datingsite anders werkt. Daar kies je niet snel voor iemand die tientallen jaren ouder is.
Maar stel je eens voor, je bent ergens zomaar een praatje aan het maken en je ontmoet iemand die je intrigeert. De conversatie verloopt soepel en je voelt een onverwachte klik. Je denkt er niet veel van, tot je hem op een ander moment, op een andere plek, weer tegenkomt.Is het toeval of iets meer? Moet ik verder vertellen of begrijpen jullie al waar dit naartoe gaat?
Inderdaad, verliefdheid kent geen regels en gebeurt vaak onbewust. Die vonk die je voelt, het warme gevoel dat zich door je lichaam verspreidt, het is iets dat je niet kunt negeren.
Zou je dan dat prille, veelbelovende gevoel zomaar afsluiten omdat de kalender iets anders zegt, of volg je wat je hart je ingeeft?Het leven zit vol verrassingen en onvoorspelbare wendingen. Misschien is die persoon die je zomaar ontmoet hebt wel de perfecte aanvulling op je leven, ongeacht het aantal jaren dat jullie scheidt.
Ware connecties overstijgen leeftijd, tijd en plaats. Het gaat om de zielen die elkaar vinden, de harten die samen sneller gaan kloppen.
Dus, zou je het avontuur afsluiten omdat het niet aan conventionele normen voldoet, of zou je luisteren naar het zachte fluisteren van je hart, dat je vertelt om deze kans te grijpen en te zien waar het je brengt?
Laat je leiden door de magie van het moment en ontdek wat er mogelijk is, want soms is het de onvoorspelbaarheid van het leven die de mooiste verhalen schrijft.
geplaatst door Sailerin - 8 reacties
Uit elkaar gaan niet makkelijk
Uit elkaar gaan is nooit gemakkelijk. Wanneer een relatie eindigt, lijkt het vaak alsof één persoon de verliezende partij is. Dit is afhankelijk van wat er is gebeurd en wie de beslissing heeft genomen. Degene die de knoop doorhakt, is vaak al langer bezig met het afsluiten van de relatie. Maar hoe ga je zelf verder na zo'n breuk? Voel je boosheid, verdriet en hoe kun je jezelf weer oprapen?
Het einde van een relatie brengt een wirwar aan emoties met zich mee. Verdriet kan overheersen, alsof je rouwt om het verlies van een dierbare. Dit is normaal. Je hebt een belangrijk deel van je leven afgesloten en het is niet meer dan menselijk om daar verdrietig om te zijn. Boosheid kan ook de kop opsteken. Boosheid over wat er is gebeurd, de manier waarop de breuk plaatsvond, of zelfs een gevoel van verraad. En dan is er nog het schuldgevoel, vooral als jij degene was die besloot om het uit te maken. Het kan voelen alsof je de ander pijn hebt gedaan, ondanks dat je weet dat het de juiste keuze was. Soms voel je ook opluchting, vooral als de relatie problematisch was. Opluchting dat het voorbij is en dat je nu vrij bent om opnieuw te beginnen.
Hoe ga je om met al deze emoties? Het eerste en belangrijkste is om je gevoelens te erkennen. Sta jezelf toe om te voelen wat je voelt zonder oordeel. Verdriet, boosheid, schuld en opluchting zijn allemaal normale reacties. Zoek je steun, praten helpt om je gevoelens te begrijpen en te verwerken.
Hoe ga je verder na een breuk? Neem de tijd om te reflecteren. Wat heb je geleerd van de relatie en de breuk? Wat waren de positieve en negatieve aspecten? Gebruik deze inzichten voor de toekomst. Stel nieuwe doelen voor jezelf. Focus op je persoonlijke ambities, of het nu gaat om je carrière of persoonlijke groei. Blijf in contact met vrienden en familie. Een sterk sociaal netwerk helpt om gevoelens van eenzaamheid te verminderen en je meer verbonden te voelen. Sta open voor nieuwe ervaringen en ontmoetingen. Het is belangrijk om de tijd te nemen om te helen, maar nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe activiteiten proberen kan verfrissend zijn.
Iedereen verwerkt een breuk op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Het belangrijkste is om geduldig en vriendelijk voor jezelf te zijn tijdens dit proces. Het pad naar herstel is misschien hobbelig, maar de tijd geeft je de ruimte die je nodig hebt.
geloof me het gezegde " waar het ene deurtje sluit gaat een ander deurtje open" Is goud waard
geplaatst door Sailerin - nog geen reacties
Tips voor een goede foto
1. Blijf jezelf
Het is belangrijk om authentiek te blijven. Gebruik foto's die een realistisch beeld van jezelf geven. Vermijd overmatige bewerking of filters die je onherkenbaar maken. Mensen willen zien wie je echt bent, dus wees eerlijk en toon je ware zelf.
2. Gebruik meerdere foto's
Een enkele foto geeft niet genoeg informatie over wie je bent. Gebruik verschillende foto's die verschillende aspecten van je leven laten zien. Denk aan een mix van portretten, full-body shots en foto's waarop je iets doet wat je leuk vindt.
geplaatst door Portland - 1 reactie
Gosting
In een aantal recente blogs komt het fenomeen “ghosting” ter sprake.
Wat is dit nu juist? Ghosting is een fenomeen dat geregeld voorkomt in online dating. Het verwijst naar het plotseling en zonder uitleg verbreken van alle communicatie met iemand met wie je aan het daten bent. Dit kan variëren van het negeren van berichten en telefoontjes tot het volledig verdwijnen van sociale media.
geplaatst door Portland - 3 reacties